snygg skolväska snobbenJag har alltid tyckt att sensommaren och början av hösten är en väldigt speciell årstid. Livet börjar om efter semestern, många barn börjar skolan och ännu fler flyttar upp en årskurs. Mina “stora” barn börjar i år i trean och sexan och den lille har precis påbörjat sitt sista år på förskolan. Galet vad snabbt tiden går – jag var ju nyss en mellanstadieelev själv liksom! En del av tjusningen med höst och skolstartstider är just att köpa barnets nya väska, nya gympakläder, papper, pennor, böcker och andra skolmaterial. Japp, jag gillar’t!

Framför allt barnets väska är ju en ganska viktig pryl. I dagis-åldern ställs ju inga större krav på väskor eftersom få dagisbarn själva bär sin väska fram och tillbaka till dagis och även om de gör det så är väskan sällan tungt packad med böcker, gympaskor eller liknande innehåll. I skolåldern börjar dock de flesta barn bära sina egna väskor, både till och från skolan, till gymnastiklektionerna, på utflykten osv. Då är det bra att satsa på en ergonomisk väska som är bra att bära. Personligen tycker jag att en bra ryggsäck är det absolut bästa valet oavsett om man är barn eller vuxen.

Min tolvåring däremot vägrar just nu ryggsäck eftersom hon tycker att en axelväska är mycket coolare. Hon fick en snygg Puma-väska från Intersport. Den kostade rätt många hundralappar men hon är i alla fall väldigt nöjd och har lovat att vara rädd om den.

Mina små (nio år och fem år) föredrar fortfarande ryggsäckar. Nioåringen har en turkos Everestväska och femåringen en svartgrön ryggsäck av samma märke. En del barn tycker förmodligen att väskor med favoritfigurerna på är mycket roligare än mina barns väskor vilket jag kan förstå. Det finns ju så många snygga barnväskor! Snobbenväskan på bilden till exempel tyckte jag var väldigt snygg och tuff – den skulle jag lätt kunna tänka mig att köpa till mellandottern och funderar faktiskt på att göra det om hon vill ha den. Omväxling förnöjer ju. :)

Letar du efter en snygg skolväska till dig själv eller ditt barn? I Harges nya webshop hittar du kanske den väska du söker! Harges Väskor är en butikskedja som består av fyra fysiska butiker och en webshop som säljer väskor på nätet. De har lång erfarenhet av skolväskor och andra väskor och plånböcker för både barn och vuxna. Bland höstens väskor hittar du till exempel den snygga Snobben-väskan, flera fina Hello Kitty väskor, väskor med Disney Prisessor, väskor med traktorer och en tuff Hanna Montana väska. Kolla in Harges webshop med väskor på nätet.